Snart begynder lønforhandling 2018

1. – 15. marts kan du som medarbejdere på Aarhus Universitet indtaste oplysninger til brug for lønforhandling 2018.

22.02.2018 | Christina Troelsen

Snart begynder lønforhandling 2018 Foto: COLOURBOX

Hvis du ønsker, at din løn bliver forhandlet, skal du udfylde et digitalt skema inden 15. marts 2018. Det foregår via siden Lønforhandlinger på ST

I skemaet skal du beskrive de præstationer og anvendte kompetencer, som du mener skal indgå i forhandlingen. Beskrivelsen skal være kort - knap en side. Skemaet kan først udfyldes fra 1. marts. 

God forberedelse er vigtig
For at skabe det bedst mulige udgangspunkt for en god lønforhandling er det en fordel, at du kender lønkataloger, lønaftaler og eventuelle lokale kriterier for lønforbedringer, som du skal opfylde. Læs mere på siden om lønforhandlinger på ST . Du kan også kontakte din tillidsrepræsentant, hvis du har uddybende spørgsmål.

I skemaet skal du oplyse, hvad du ønsker forhandlet: tillæg eller engangsvederlag. Nogle medarbejdere har også mulighed for oprykning til en højere løngruppe. Det fremgår af AU's lønaftaler.

Hvem forhandler min løn?

Din tillidsrepræsentant og din institutleder/centerleder/vicedirektør/administrationschef forhandler om en eventuel lønforbedring til dig. Du får besked om resultatet, så snart leder og tillidsrepræsentanterne er blevet enige i hele din enhed. 

Nogle medarbejdere har mulighed for at forhandle selv. Det gælder f.eks. professorer og special- og chefkonsulenter. Medarbejdere, der selv har forhandlingsret, skal angive i skemaet, at de ønsker en forhandling med lederen.

Yderligere oplysninger

Medarbejdere
89573 / i31