Succesfulde AU-foredrag nu på bogform

Søauditorierne på Aarhus Universitet har gennem snart 10 år dannet rammen om unik dansk kulturbegivenhed: Offentlige Foredrag i Naturvidenskab.

28.04.2014 | Christina Troelsen

Lars Peter Nielsen, Institut for Bioscience Aarhus Universitet, fortæller tre aftner i træk om kabelbakterier for fulde huse (Foto: Jesper Volgaard).

Introduktion af et nyt spændende foredrag i rækken Offentlige foredrag i Naturvidenskab (Foto: Jens Holbech).

Der er ofte en meget munter stemning blandt de mange tilhørere til de Offentlige foredrag i Naturvidenskab (Foto: Lise Balsby).

Bogen 25 søforklaringer – naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne er udgivet på Aarhus Universitetsforlag.

Foredragsrækken har over årene udviklet sig til et sandt tilløbsstykke, så alle auditoriebygningens fem auditorier må tages i brug samtidig. Der kommer op til 800 gæster per aften og foredragene gentages typisk tre aftner i træk for at følge med efterspørgslen.

Nu er foredragsrækken bogstaveligt talt kommet på papir i form af bogen 25 søforklaringer – naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne, som netop er udgivet på Aarhus Universitetsforlag.

25 forskere, der selv har optrådt foran et begejstret publikum i Søauditorierne, fortæller i bogen på et let tilgængeligt sprog om deres forskning og vi får et bredt indblik i universitetets naturvidenskabelige forskning – fra kvantemekanik til alderdomsforskning og fra myrer til universets udvikling.

Bogen fortæller samtidig historien om, hvordan foredragsrækkens utrolige succes skyldes en skøn blanding af begejstring og fortælleglæde hos forskerne kombineret med hårdt og engageret arbejde bag kulisserne.

De Offentlige foredrag i Naturvidenskab afholder typisk 10-12 forskellige foredrag om året. Sidste år blev der i alt reserveret 24.415 pladser til foredragene. Flere af foredragene gentages efterfølgende i Herning, Horsens og Vejle. Se mere på: scitech.au.dk/foredrag/Aarhus

De 25 indlæg i bogen er alle redigeret af cand. scient. Carsten Rabæk Kjaer, der har stor erfaring med at formidle naturvidenskabeligt stof til en bred modtagergruppe, da han til dagligt er redaktør af tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab.

25 søforklaringer – naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne udgives mandag d. 28. april, 2014. Bogen er på knap 400 sider og er rigt illustreret. Den koster 399 kr. i boghandlen men sælges til halv pris under de Offentlige foredrag i Naturvidenskab.

Yderligere oplysninger:

Carsten Rabæk Kjaer: 3036 0660; crk@aktuelnaturvidenskab.dk