To ST-studerende modtager Novo Scholarstipendier

To kandidatstuderende fra Science and Technology har modtaget Novo Nordisk og Novozymes’ scholarstipendier. Stipendierne bliver uddelt til studerende som et tilskud til deres faglige arbejde.

12.12.2014 | Anne Mette Skovbo Rasmussen

Milena Laban (Foto: AU)

Amanda Marie Garmin Bundgård (Foto: Privat)

Amanda Marie Garmin Bundgård og Milena Laban der læser henholdsvis biologi og nanoscience, har hver modtaget et stipendie for deres specialeprojekt.

Milena Laban læser nanoscience på femte år og er i gang med sit speciale, som handler om strukturen af en lipid flippase ved hjælp af elektronmikroskopi. Det kan afsløre noget om, hvordan flippaser virker. Projektet indgår i et samarbejde med andre projekter, hvis mål er at forstå reaktionscyklussen af lipid flippaser.

”Det er en fantastisk nyhed, når unge mennesker får anerkendelse og udbytte af en flittig og ambitiøs indsats. Danmarks fremtid afhænger af folk, der gør en ekstra indsats som Milena. Det er med største fortjeneste hun modtager denne anerkendelse og sublime afsæt på en videre karrierevej i biomedicinsk og bioteknologisk forskning,” siger Poul Nissen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik og vejleder for Milena Laban.

Amanda Marie Garmin Bundgård læser molekylærbiologi på femte år, og skriver speciale på biologi. Hendes speciale handler om de beskyttende egenskaber, som nitrit har mod kemisk stress i kroppen efter iltmangel.

”Det er da helt fantastisk at få sådan et stipendie. Det giver mig mulighed for at sige mine studiejobs op, så jeg kan koncentrere mig helt om mit projekt, hvilket er meget tilfredsstillende,” siger Amanda Marie Garmin Bundgård om at have modtaget et af Novo Nordisk og Novozymes’ scholarstipendier.

Også Amanda Marie Garmin Bundgårds vejleder, Angela Fago fra Institut for Bioscience er begejstret for tildelingen af stipendierne:

”Jeg er selvfølgeligt enormt glad på Amandas vegne, hun er topmotiveret, ambitiøs og har en udsædvenlig stor faglig indsigt. Hun er blandt de allerbedste studerende, jeg har haft. Det undrer mig ikke, at Novo har valgt at støtte Amanda og hendes projekt.”

Medarbejdere, Offentligheden / Pressen