Velkommen til de nye studerende

Onsdag den 23. august var der studiestart for 1.730 nye bachelor- og diplomingeniørstuderende på Science and Technology.

24.08.2017 | Christina Troelsen

Solen skinnede på de mange nye studerende onsdag morgen, og tutorerne tog i mod dem med smil og højt humør (Foto: Lars Kruse, AU).

Dekan Niels Chr. Nielsen holdt velkomsttale for de studerende i flere hold, her i universitetets Aula (Foto: Lars Kruse, AU).

Traditionen tro bød også fest- og foredragsforeningen TÅGEKAMMERET velkommen (Foto: Lars Kruse, AU).

Omkring 300 'ældre' studerende gør en stort stykke arbejde som tutorer for at hjælpe de nye studerende godt i gang med studielivet. De fik en særlig tak for indsatsen fra dekanen (Foto: Lars Kruse, AU).

Efter en stille sommerperiode på universitetet summede det atter af liv både inde og ude fra tidligt onsdag morgen, da grupper af forventningsfulde nye naturvidenskabs- og ingeniørstuderende og deres glade, ihærdige og i nogle tilfælde festligt udklædte tutorer bragte studielivet tilbage på Science and Technology.

I år var det første dag i deres nye studieliv for rekordmange nye studerende: 1.730 er i år blevet indskrevet på en bachelor- eller diplomingeniøruddannelse på Aarhus Universitet.

De nye studerende går en lys fremtid i møde, når de efter endt uddannelse skal ud og søge job.

"Der er massivt behov for arbejdskraft inden for det område, I har valgt. Beskæftigelsesmulighederne er gode, det er vigtigt," sagde dekan Niels Chr. Nielsen i sin velkomst til de nye studerende.

Men først venter år med studier, der kræver hårdt arbejde og engagement, men også giver mulighed for en masse spændende oplevelser.

"Glæd jer, det er en fantastisk tid. Jeg har selv været der", sagde dekanen.

I velkomsten lød der også en særlig tak til de omkring 300 frivillige tutorer på ST, der har brugt det sidste halve år på at forberede en god start for de nye studerende, og som står for at hjælpe dem godt i gang.