Vi må aldrig gå på kompromis med kvaliteten

Torsdag den 18. og fredag den 19. august afholdt ST’s Advisory Board sit årlige møde og gav dekanen og prodekanerne gode råd og faglig sparring. Temaet for det årlige møde var ST Strategy 2016 – 2020, særligt med fokus på mål og implementeringen af den nye strategi for fakultetet.

24.08.2016 | Lars Melin

Det nye ST Advisory Board mødtes på Moesgaard Museum 18.-19. august 2016. (Foto: Maria Randima Jørgensen, AU Foto)

Medlemmerne gav gennemgående stor ros til fakultetets strategi og de tilhørende handleplaner. Særligt kvalitet var et vigtigt tema. Advisory Board understregede flere gange, at ST skal holde fokus på høj kvalitet. Vi ved godt, hvordan vi måler og dokumenterer god forskningskvalitet gennem fx peer review og antallet af citationer, men Advisory Board opfordrede fakultetet til at formulere tydelige kvalitetsnormer og fælles værdier inden for alle strategiens fokusområder; Forskning, Undervisning, Talent, Myndighedsrådgivning og Erhvervssamarbejde.

Flere af medlemmerne bidrog med korte præsentationer af erfaringer og ønsker til ST. På mødet fortalte Professor Gerry Gilmore om rekruttering og talentudvikling på Cambridge University og direktør Lars Aagaard fra Grundfos fortalte om erhvervslivets krav til fremtidens kandidater. Direktør Lars Goldschmidt (tidligere direktør i DI) fortalte om industriens ønsker og krav til godt erhvervssamarbejde.

Dekan Niels Chr. Nielsen er utroligt glad for mødet og for Advisory Boards feedback.

”Først og fremmest er jeg glad for at medlemmerne har takket ja til at deltage i ST Advisory Board. Mødet og emnet i år var meget vigtigt. Medlemmernes store engagement og gode råd bliver et vigtigt grundlag for det kommende arbejde med implementeringen af ST Strategy 2016 – 2020”, siger dekanen.

Det var første møde i det nye ST Advisory Board, som er udpeget for perioden 2016 – 2019. Mødet blev afholdt i AU’s mødelokaler på Moesgaard Museum.

På mødet gav dekanen en status for fakultetet samt en overordnet introduktion til den nye strategis målsætninger. Dernæst foregik resten af mødet som en vekslen mellem prodekanernes introduktion til de forskellige faglige indsatsområder og præsentationer fra medlemmer med deres erfaringer og rådgivning suppleret med en livlig debat.

ST Advisory Board mødes næste gang i august 2017.

Læs om ST Advisory Board 2016-2019