Nyheder

Health Forskeruddannelsen og ST Ph.d.-administration fusionerer til en enhed, der fremover skal servicere tre fakulteter. Enheden får til huse i Universitetsparken. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

20.01.2020 | Medarbejdere

Én samlet ph.d.-administration for Health, Natural Sciences og Technical Sciences

Health Forskeruddannelsen og ST Ph.d.-administration fusionerer til en enhed, der fremover skal servicere tre fakulteter.

14.01.2020 | Medarbejdere

Ny stillingsstruktur for videnskabeligt personale er trådt i kraft

Den 1. januar 2020 trådte en ny stillingsstruktur for videnskabeligt personale på de danske universiteter i kraft efter forudgående høring. Læs de væsentligste ændringer fra ministeriet her.

Lars H. Andersen er nu konstitueret dekan for Science and Technology og fortsætter som  konstitueret dekan for Faculty of Natural Sciences indtil 1. marts 2020. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

20.12.2019 | Medarbejdere

Dekanens julehilsen 2019

Dekan Lars H. Andersen ønsker, med denne sidste julehilsen på ST, medarbejdere og studerende en glædelig jul og et godt nytår. Vi tager dermed afsked med det gamle fakultet og byder velkommen til de to nyetablerede fakulteter, Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences.

Science and Technology bliver til to nye fakulteter 1. januar 2020. Foto: Lars Kruse

20.12.2019 | Medarbejdere

Status på fakultetsdelingen

Delingen af ST har medført en række ændringer. Meget er faldet på plads, mens nogle ting først bliver afklaret i løbet af 2020, der bliver et overgangsår. Få her et overblik over det vigtigste.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

19.12.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

VILLUM Investigators fejret på AIAS

Fem professorer i fagene kemi, datalogi og fysik er udvalgt til at være Villum Investigators og modtager hver mellem 30 og 40 mio. kr. til deres forskning de næste seks år. I går fejrede Science and Technology de fem nye Villum Investigators på AIAS.

Illustration af ideen bag BIOMAP. Kabelbakterier transporterer elektroner over centimeterafstande og forbinder en sulfidoxiderende reaktion med en iltreducerende reaktion, hvilket resulterer i elektriske potentialeforskelle i miljøet. Dette er vist i hav- og søsediment, og hvis kabelbakterier på lignende måde forbinder den kemiske energi i en plet af jordforurening med ilt i jorden ovenover, kan elektriske potentialeforskelle påvises på jordoverfladen. Denne idé understøttes af piloteksperimenter, og BIOMAP-konsortiet vil omdanne ideen til en ny billig og mere skånsom metode til kortlægning af jordforurening. (Illustration: Lars Riis Damgaard)

19.12.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Elektriske bakterier skal vise vej til jordforurening

Forskere fra Aarhus Universitet, erhvervsliv og myndigheder vil i nyt samarbejdsprojekt udnytte elektriske signaler fra jordbakterier til at kortlægge jordforureninger på danske grunde. Innovationsfonden har investeret knap 12 mio. kr. i projektet, der skal gøre kortlægning af jordforurening hurtigere, billigere og mere skånsom for miljøet.

Lektor Henrik Birkedal fra Institut for Kemi modtager 16,3 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til ny forskningsinfrastruktur. (Foto: AU)

12.12.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus-forsker vil se dybere ind i knoglerne

Novo Nordisk Fonden har netop bevilget i alt 75 mio. kr. til projekter, der kan styrke infrastrukturen i dansk forskning. På Aarhus Universitet modtager kemi-lektor Henrik Birkedal i den forbindelse 16,3 mio kr. til projektet ”Aarhus X-ray Imaging Alliance – AXIA”. Ambitionen for projektet er at skabe bedre forståelse for knoglestrukturer under…

Lektor Thomas Bjørnskov Poulsen fra Institut for Kemi modtager i dag ERC's Consolidator Grant for sit projekt Recypion. (Foto: AU Foto)

10.12.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

ERC-modtager vil fremstille stoffer med antibiotisk effekt

I dag uddeler det europæiske forskningsråd, ERC, i alt 600 millioner Euro til 301 topforskere i hele Europa. Én af dem er lektor Thomas Poulsen fra Institut for Kemi, der modtager ERC’s Consolidator Grant for sit projekt Recypion på 15 millioner kroner.

Poul Nissen modtager 40 mio. kr. fra Lundbeckfondens professorprogram til at udføre banebrydende hjerneforskning. Foto: Lisbeth Heilesen

10.12.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Poul Nissen modtager Lundbeckfondens professorbevilling

Lundbeckfonden uddeler 232 mio. kr. til seks professorer, der hører til blandt de førende hjerneforskere i Danmark. Professorprogrammet er fondens hidtil største samlede uddeling.

Michelle Williams står i spidsen får den nye fælles forskningsinfrastruktur FOODHAY. Foto: AU

06.12.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

103 mio kr. baner vejen til fremtidens fødevareforskning

En gruppe danske universiteter og virksomheder går sammen om at skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. FOODHAY er et vigtigt skridt mod grønnere fødevarer, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvis ministerium bidrager med…

Viser resultater 1 til 10 ud af 486

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31