Nyheder

30.10.2015 | Medarbejdere

Udmøntning af midler til instrumentmedfinansiering

Fakultetet har besluttet at støtte ni forskningsinfrastrukturer på ST med særlige midler til instrumentmedfinansiering.

29.10.2015 | Medarbejdere

Styrket indsats for Horizon 2020-bevillinger

De endelige arbejdsprogrammer under Horizon 2020 for 2016-17 er for nyligt godkendt i EU.

27.10.2015 | Medarbejdere

Ph.d.-administrationen og international uddannelsesadministration på ST lægges sammen med ST Studier

Som led i omorganiseringen af Administrationscenter ST er det blevet besluttet, at ph.d.-administrationen fra 1. december 2015 bliver en selvstændig enhed i ST Studier, og international uddannelsesadministration indgår som en del af Studienævnsbetjening og Uddannelseskvalitet (SNUK) i ST Studier.

Som tilskuer var man både foredragsgæst og publikum til en tv-produktion. Her stilles der om fra DR's koncertsal og programvært Carsten Ortmann præsenterer de tre forskere på scenen i Aarhus professor i  emeritus i videnskabshistorie Helge Kragh (KU), professor i astrofysik Hans Kjeldsen (AU) og lektor i idéhistorie Casper Andersen (AU). (Foto: Christina Troelsen)
Til arrangementet havde Aarhus Universitet fået særligt fremstillet en fuldskala-model af TESS-satellitten, som  opsendes i 2017, og en række modeller af exoplaneter, som astronomerne forestilller sig at de kan se ud. Her er det professor Hans Kjeldsen, der fortæller om exoplaneterne. Han har tidligere holdt et offentlig foredrag med titlen 'På rumsafari blandt Mælkevejens planeter'. (Foto: Christina Troelsen)
Som led i den sidste del af programmet, som kun foregik i Aarhus og hvor der også blev lejlighed til at stille spørgsmål, viste support-astronom Mads Fredslund Andersen hvordan han via en almindelig internetforbindelse kan fjernstyre Aarhus Universitets robot-teleskop SONG, som blev indviet på Tenerife for ét år siden. (Foto: Christina Troelsen)
I pauserne var der mulighed for at forsyne sig med bl.a. kaffe, kage og frugt. (Foto: Christina Troelsen)

25.10.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

En eftermiddag med P1LiveX

Efterårssolen skinnede uden for Søauditorierne søndag eftermiddag, men indenfor var fokus rettet mod noget langt uden for vores solsystem. Ca. 500 aarhusianere var med som publikum, da DR sendte live fra Aarhus Universitet i samarbejde med Offentlige Foredrag i Naturvidenskab.

22.10.2015 | Medarbejdere

Stor interesse for Blackboard blandt ST’s undervisere

Hvordan giver man karakterer i Blackboard? Hvordan laver man en quiz? Hvordan får man mest muligt ud af sine læringsstier? Det var blandt emnerne, da over 100 undervisere ved Science and Technology mødte op til Bb-brugermøde @ ST. Nu er brugermødets inspirerende oplæg tilgængelige som små videoer.

21.10.2015 | Medarbejdere

Valget er dit!

23. - 26. november 2015 skal medarbejdere og studerende vælge repræsentanter til Aarhus Universitets forskellige råd, nævn og udvalg.

21.10.2015 | Medarbejdere

Adgangskort til AU’s bygninger - måske skal dit opdateres

AU ændrer med start i uge 43 og frem til primo 2016 på adgangskontrollen i bygninger på Campus Aarhus, Moesgaard og Foulum. Det betyder desværre, at nogle medarbejdere vil opleve, at de ikke længere kan bruge deres adgangskort, som de plejer.

19.10.2015 | Medarbejdere

IT-systemer og -services ude af drift 15. - 16. november

AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 15. og 16. november 2015.

Professor Michael Drewsen (Foto: AU)

16.10.2015 | Science and Technology, Medarbejdere

Michael Drewsen valgt til Fellow of the American Physical Society

Professor Michael Drewsen, IFA, er af APS Council of Representatives blevet valgt til Fellow of the American Physical Society efter anbefaling fra Division of Atomic, Molecular and Optical Physics.

07.10.2015 | Medarbejdere

Høring om spørgeskema til psykisk APV

AU’s psykisk APV spørgeskema 2016 samt ST's specifikke spørgsmål er sendt i høring. Der afholdes høringsmøder i Aarhus og i Roskilde.

89572 / i31