Nyheder

28.04.2017 | Medarbejdere

Nye tiltag skal give stærkere karrierer for unge forskertalenter på AU

Nu bliver der hjælp at hente for AU-ansatte i adjunkt-, postdoc- og tenure track-stillinger. AU iværksætter i efteråret en række tiltag, der blandt andet skal øge mulighederne for mere karrievejledning med ønsket om at styrke de unge forskeres karriereveje – både inden for og uden for universitetet.

Foto: Morten Koldby

26.04.2017 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Susanne Bødker modtager ERC Advanced Grant

Det Europæiske Forskningsråd bevilger professor Susanne Bødker på Institut for Datalogi mellem 2 og 2,5 mio. euro til at styrke hendes banebrydende forskning i brugergrænseflader for kompleks menneskelig brug af computere.

25.04.2017 | Medarbejdere

11 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til forskning i kræft

Novo Nordisk Fonden har tildelt det prestigefyldte Hallas-Møller stipendium på 11 mio. kr. til Ulf Andersson Ørom til at studere, hvilken rolle miRNA biogenese spiller for udviklingen af kræft. Projektet udføres ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet.

25.04.2017 | Medarbejdere

Støtte til synergiskabende forskningsaktiviteter på ST

Fakultetsledelsen har bevilliget 4,5 mio. kr. til forskningsprojekter med særligt fokus på at skabe synergi på tværs af Science and Technologys forskningsmiljøer og med stort potentiale for at opnå ekstern funding.

De to kemishowerne Mathilde og Johannes sikrede for tredje år i træk danmarksmestertitlen til Kemishow Aarhus ved weekendens DM i Scienceshow. Foto: ScitechAU Instagram
Fysikshow kom på andenpladsen og vandt publikumsprisen. Foto: ScitechAU Instagram

24.04.2017 | Medarbejdere

Kemishow Aarhus scorer hattrick

Kemishow er for tredje år i træk blevet Danmarksmester i Scienceshow. Fysikshow Aarhus fik både en flot andenplads og vandt publikumsprisen.

Forskningens Døgn på Navitas i Aarhus i 2016. To drenge prøver Jacob Shersons spil Quantum Shooter - sammen med Jacob Sherson. Foto: Lars Kruse, AU

22.04.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Jacob Sherson modtager Forskningskommunikationsprisen

Lektor Jacob Sherson fra Aarhus Universitet modtager årets Forskningskommunikationspris. Prisen overrækkes af H.K.H. Kronprinsessen ved åbningen af Forskningens Døgn på Experimentarium den 24. april.

Rajiv Vaid Basaiawmoit har udviklet spiller Eship: Navigating Uncertainty, som han her vejleder studerende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i. Foto: Peter F. Gammelby

22.04.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Spil iværksætter og bliv vis på uvisheden

Et brætspil udviklet af en underviser fra Aarhus Universitet har vundet priser for sin videnskabelige tilgang til at lære kommende iværksættere om sig selv – og om at navigere sikkert i en verden af usikkerhed. 

Professor Jørgen Kjems er leder af iNANO. og skal nu også lede Center for Cellular Signal Patterns. Foto: Peter F. Gammelby, AU

19.04.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nyt center vil lære cellernes sprog

Et nyt grundforskningscenter, CellPAT, skal afdække, hvordan celler taler med hinanden og dermed gøre det muligt at forebygge eller rette den slags fejlkommunikation, som gør os syge.

Det nye grundforskningscenter, som ledes af professor Lars Peter Nielsen, skal afsløre flere af de elektriske bakteriers hemmeligheder. Foto: Peter F. Gammelby, AU

19.04.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Hvordan fungerer bakterier med indlagte elektriske ledninger?

Seks år efter den opsigtsvækkende opdagelse af kabelbakterier bevilger Danmarks Grundforskningsfond nu op til 56 mio. kr. til Center for Elektromikrobiologi på Aarhus Universitet.

Professor Bo Brummerstedt Iversen fik overrakt prisen af Hendes Majestæt Dronningen ved en ceremoni i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab 19. april. (Foto: Videnskabernes Selskab).
Professor Bo Brummerstedt Iversen (Foto: Videnskabernes Selskab).

19.04.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Krystallografiprofessor modtager Dronning Margrethe II's Videnskabspris

Professor Bo Brummerstedt Iversen fra Institut for Kemi og iNANO, Aarhus Universitet, modtager 19. april 2017 Dronning Margrethe II’s Videnskabspris 2017. Prisen tildeles af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab til en fremragende forsker.

Viser resultater 1 til 10 ud af 16

1 2 Næste

89572 / i31