Nyheder

28.02.2017 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny fireårig aftale om AU’s myndighedsbetjening er i hus

Den nye rammeaftale skaber større klarhed om offentliggørelse og tavshedsklausuler i ST’s forskningsbaserede myndighedsrådgivning.

27.02.2017 | Medarbejdere

AU gearer organisationen til mere erhvervssamarbejde

Fem erhvervsudvalg skal sikre bedre rammer for forskeres og studerendes samarbejde med virksomheder.

23.02.2017 | Medarbejdere

Den strategiske udvikling af ST kører for fuld skrue

Dekan Niels Chr. Nielsen og prodekanerne har netop afsluttet en rundtur på ST, hvor de lokaler strategier har været i fokus. Strategiarbejdet er kommet rigtig godt i gang på institutter og centre, og det glæder dekanen.

Foto: Ditte Valente/Eliteforsk

23.02.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fødevareforsker modtager EliteForsk-pris 2017

Professor Hanne Christine Bertram fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet modtager årets EliteForsk-pris for sin forskning i sammenhængen mellem kost og sundhed. Prisen uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet til fremragende forskere under 45 år.

23.02.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

To EliteForsk-rejsestipendier til studerende på Science and Technology

Ved uddelingen af EliteForsk-priser i 2017 har to ph.d.-studerende fået et rejsestipendium på hver 200.000 kr.

22.02.2017 | Medarbejdere

1,8 mio kr. til ildsjæle på ST

Erhvervsudvalget har uddelt otte såkaldte ildsjæle-bevilliger på ST for 2017 og 2018. Støtten gives til udarbejdelse af ansøgninger og etablering af nye forskernetværk målrettet Horizon 2020.

22.02.2017 | Medarbejdere, Ph.d.-studerende, Science and Technology

Aarhus Novo Nordisk videnskabs- og talentsymposium

Fredag d. 17. marts inviterer Novo Nordisk og Science and Technology til et symposium på Aarhus Universitet. Tilmelding inden d. 6. marts.

Mala Broberg studerer de unge fisks levevilkår hos den unikke laks i Kapisillitelven - et tilløb til Godthåbsfjorden. Studierne var afslutningen på den første kandidatuddannelse erhvervet i Grønland. Foto: Rasmus Hedeholm

22.02.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Første naturvidenskabelige AU-kandidat uddannet i Grønland

I tæt samarbejde med Aarhus Universitet er det nu muligt at afslutte et naturvidenskabeligt universitetsstudie i Nuuk. Den første grønlandske biolog, der også er uddannet i Grønland, forsvarede sin kandidatgrad på Grønlands Naturinstitut i sidste uge.

Det går spektakulært for sig, når Kemishow formidler naturfag til publikum. På TV2 var dommerne bjergtagede af de to studerendes optræden, og nu går Kemishow videre til semifinalerne, hvor seerne får det endelige ord. (Foto:Screendump fra promo-video)

22.02.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Studerende, Science and Technology

Kemishow indtager Danmark med flamingoslim

Kemishow Aarhus Universitet bruger hverdagens kemikalier til at formidle grundlæggende kemiske teorier og principper gennem spektakulære demonstrationsforsøg, og har lige nu national succes som optrædende i ”Danmark har Talent 2017” på TV2. Se med lørdag d. 4/3, hvor det er seerne, der kan stemme de studerende videre i konkurrencen.

Nye komprimatorcontainere til pap og dagrenovation som denne skal sammen med kildesortering gøre affaldshåndteringen på ST billigere. (Foto: Christina Troelsen)

22.02.2017 | Medarbejdere

Skrappere krav til affaldssortering

Flere steder på ST er der ved at blive etableret nye enheder til affaldssortering, for at affaldet kan blive kildesorteret så tæt på brugerne som muligt. Det sker dels som følge af lovkrav og større fokus på genanvendelse, og dels som led i besparelserne på fakultetet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 18

1 2 Næste

89572 / i31