Nyheder

24.05.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ph.d. i beregningskemi modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris

Da Janus Juul Eriksen skulle omformulere en eksisterende model for vekselvirkningen mellem elektronerne i et molekyle, kom han på sporet af en ny og bedre model.

24.05.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ph.d. i nanoscience modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris

Simon Frøhlich har afsløret Anomia-muslingens vedhæftningsstrategi. Det kan bane vej for udvikling af ny anvendelige, bioinspirerede materiale.

24.05.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Danske ingeniører i front med at bringe bioraffinering fra teori til praksis

Nyt bioraffinaderi-center skal bygge bro mellem laboratorie, forskning og industriel anvendelse

"Vi er med helt fremme i den nødvendige udvikling - Region Midtjylland er udpeget som én ud af blot otte europæiske foregangsregioner indenfor bioøkonomi. I dag tager vi hul på et nyt kapitel med dette center, der bygger på forskningsaktiviteter på Aarhus Universitet. Målet er at samle det hele på en platform, og sætte turbo på udviklingen. Tillykke til os alle med det nye Center for Cirkulær Bioøkonomi," rektor Brian Bech Nielsen. (Alle fotos af: Lars Kruse/AU Foto)
"Åbningen af Center for Cirkulær Bioøkonomi i dag markerer starten for et nyt, strategisk initiativ for fakultetet. Centeret er nemlig det første af i alt syv interdisciplinære, tematiske centre, vi opbygger på Science and Technology med henblik på at opnå nationalt og internationalt fremtrædende positioner indenfor grand challenges og en række vækstteknologi-områder," dekan Niels Chr. Nielsen. 
"Med dette initiativ, tager Aarhus Universitet et vigtigt skridt for Danmarks internationale profil på dette område, og samtidig sender I også et meget stærkt signal til erhvervslivet. Vi lever i en global økonomi, og der er konkurrence på feltet. For at vinde kræver det intenst samarbejde mellem fagdisciplinerne og på tværs af virksomheder," regionsrådsformand Bent Hansen (S).
Den officielle åbning forgik ved hjælp af håndholdte græsklippere, hvor (fra venstre) Harry Barraza (Arla Foods), dekan Niels Chr. Nielsen, Flemming Besenbacher (Regeringens advisory board for cirkulær økonomi), rektor Brian Bech Nielsen, og centerleder Uffe Jørgensen hver skulle klippe "snoren" i form af en tot græs. Hermed var Center for Cirkulær Bioøkonomi åbnet.
Efter 'klipningen' var der rundtur til en række af de faciliteter, der skal bidrage til forskningen. Her er det om nye resultater fra fodringsforsøg med grønt protein og pulp fra græs og kløver til kvæg, svin og fjerkræ, der måske kan skabe basis for fremtidens fodermidler.
"Smil!" Der var rig mulighed for at komme helt tæt på.
Deltagerne kunne også komme helt tæt på de nyeste teknikker indenfor bioraffinering.
Dagen blev afsluttet med et såkaldt 'cirkulært måltid' med bæredygtige ingredienser.

24.05.2017 | Medarbejdere, Science and Technology

Velbesøgt åbning af Center for Cirkulær Bioøkonomi

Tirsdag d. 23. maj markerede startskuddet for en nyt, strategisk forskningscenter, der bliver det første af i alt syv tematisk forskningscentre, der etableres på Science and Technology. Center for Cirkulær Bioøkonomi har det klare mål at sikre synergi og tværfaglige projekter indenfor forskningen på området, samt at styrke samarbejdet med…

Hans Brix og Peter Henriksen har fået forlænget deres ansættelse som institutledere ved Institut for Bioscience frem til 2020. Foto: AU Foto

23.05.2017 | Medarbejdere

Institutlederne på Bioscience fortsætter

Peter Henriksen og Hans Brix har fået forlænget deres ansættelse som institutledere for en treårig periode fra 1. juni 2017 til 2020.

22.05.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Erhverv

Aarhus Universitet indvier Center for Cirkulær Bioøkonomi

Verden står overfor en række globale ‘Grand Challenges’; ikke mindst omkring etableringen af en ny biobaseret økonomi, der kan tage over fra den fossile. Bioøkonomi har stort internationalt fokus, og er en strategisk prioritet for EU. På den basis indvier Science and Technology på Aarhus Universitet nu Center for Cirkulær Bioøkonomi d. 23. maj…

22.05.2017 | Medarbejdere

Nye pjecer om stress

Som led i opfølgningen på den Psykiske APV 2015/16 er der udarbejdet to nye pjecer om forebyggelse og håndtering af stress henvendt til ledere og medarbejdere på ST.

19.05.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fornem pris til ingeniørerne på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har vundet prisen som årets højdespringer i fagbladet Ingeniørens årlige profilanalyse. Universitetet går samlet 26 pladser frem i forhold til sidste år.

19.05.2017 | Medarbejdere

Opdatering og udskiftning af computere på ST

Af hensyn til IT-sikkerheden og for at lette overgangen til 'single sign on' skal et større antal computere på ST om-installeres eller udskiftes inden årsskiftet. Fakultetet giver et tilskud på 3.000 kr. til institutter og centre ved udskiftning af PC'er der er ældre end 4 år.

18.05.2017 | Medarbejdere

Stor EU-bevilling til forskning i vandteknologi

Professor Kai Bester, Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, har modtaget finansiering til et projekt om innovativ forskning inden for vandteknologi, som skal fjerne mikroforurenende stoffer og mikroplastik fra spildevand.

Viser resultater 1 til 10 ud af 19

1 2 Næste

89572 / i31