Nyheder

31.03.2017 | Medarbejdere

Høj trivsel blandt AU-studerende med plads til forbedring

Høj tilfredshed med studiet, stærkt fagligt engagement og en historisk stor tilfredshed med det fysiske studiemiljø. Det er nogle af de positive resultater i en bred undersøgelse af studiemiljøet blandt AU-studerende. Stress og ønske om mere feedback er fortsat en udfordring.

28.03.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Tidsskriftet Travaux Mathématiques dedikerer en særudgave til Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM)

Den 25. udgave af tidsskriftet Travaux Mathématiques dedikeres til centerleder Jørgen Ellegaard Andersen og andre forskere ved QGM for deres videnskabelige arbejde med matematik.

Symposiet var bl.a. en mulighed for en gruppe af initiativtagerne til at mødes: fra venstre: Dr. Uli Stilz (Vice President R&D Academic Partnerships, Novo), Dekan Niels Chr Nielsen ST, Søren Rud Keiding (prodekan for forskning på ST), Søren Tullin (Novo Nordisk, Discovery Biology and Technology,  Corporate Vice President) og endelig Lars Fogh Iversen (, corporate vice president, Protein Engineering Management, Novo Nordisk). (foto: Lars Kruse)
De mange deltagere havde rig mulighed for at netværke og tale om forskellige aspekter indenfor symposiets emne. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Institutleder Birgit Schiøtt giver en gruppe af de ph.d.-studerende en sidste peptalk, inden det går for sig med One Minute Madness, hvor 27 ph.d.-studerende hver har et minut til at forklare om deres arbejde. (foto: Lars Kruse)
Humøret var højt, og begejstringen til at tage at føle på, da de mange oplæg var overstået fra de ph.d.-studerende. Her ses dekanen for ST, der deler glæden over de flotte præsentationer med en gruppe af de studerende. (foto: Lars Kruse)
En del af samarbejdet omhandler talentudvikling. På symposiet kunne man møde de første tre ud af i alt ni ph.d.-studerende: Colin Mothershead, Malene Sønnichsen og Thorbjørn Nielsen. (foto: Rasmus Rørbæk)

21.03.2017 | Science and Technology, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny forskning kan begynde her

Godt 130 deltagere var med, da Novo Nordisk og Science and Technology afholdt det første symposium omkring forskning indenfor teknologier, der kan bruges til at udvikle nye lægemidler. Emnet for dagen var fælles projekter og videnskabeligt arbejde indenfor Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network, hvor også de første tre forskertalenter blev…

Professor Henrik Skov og dekan Niels Chr Nielsen med 'motorskjoldet' fra dronen, der nu er overdraget til Aarhus Universitet. (Fotos: Rasmus Rørbæk)
Der var en række faglige oplæg, der viste de fremmødte, hvor langt dronernes brug i forskningen er kommet. Til højre ses den drone, der nu skal på missioner ved Villum Research Station.
Dronen skal på missioner ca. 900 km. fra Nordpolen, og er den første større polare-forskningsdrone af denne type. Vingefanget er 3,3 meter og den er i alt 2,3 meter lang. 
Michael Thorsen fra Integra Aerial Services overdrager 'nøglerne' til professor Henrik Skov.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) spørger interesseret til dronens kommende missioner, da han ankommer til ceremonien.

21.03.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Dronen ’Penguin B’ overdraget til Aarhus Universitet, og klar til at udforske Grønland

Med godt tre meters vingefang og en marchhastighed på ca. 80 km/t skal landets første større polare-forskningsdrone af denne type nu afsted mod det høje nord. Her bliver den en del af det topmoderne arsenal af forskningsinstrumenter på Villum Research Station. Mandag d. 13. marts blev dronen formelt overdraget til Aarhus Universitet ved en…

21.03.2017 | Medarbejdere

Nyt danskkursus på højt niveau

Lærdansk sigter efter at etablere nyt dansk kursus for akademisk uddannede internationale.

Professor Bjørk Hammer modtager 25 mio kr. til sin forskning indenfor materialefysik. (Foto: AU)
Professor Jens-Christian Svenning modtager 40 mio kr. til forskning indenfor biodiversitet. (Foto. AU)

20.03.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

65 mio. kroner til to forskere fra Aarhus Universitet

To topforskere indenfor biologi og fysik fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne under et nyt bevillingsprogram fra VILLUM FONDEN. Tanken bag det nye bevillingsprogram, 'VILLUM Investigator', er at lade fremragende forskere på danske forskningsinstitutioner undersøge de emner, de brænder allermest for.

20.03.2017 | Medarbejdere

Ny fondsdatabase tilgængelig for alle forskere på AU

Når forskere på AU søger midler, kan de nu bruge den eksterne fondsdatabase Research Professional. AU har købt adgang til databasen i foreløbig 1 år.

16.03.2017 | Medarbejdere

Bliv en endnu bedre underviser med nyt online-kursus

Et nyt fleksibelt online-kursus i undervisning og læring er nu tilgængeligt for alle undervisere på tværs af Aarhus Universitet. Første kursus begynder 3. maj.

Ole Hertel er udnævnt til professor i vurdering af befolkningens udsættelse for luftforurening ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet pr. 1. marts 2017. (Privatfoto)

16.03.2017 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny professor er ekspert i luftforurening

Ole Hertel er udnævnt til professor i vurdering af befolkningens udsættelse for luftforurening ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, pr. 1. marts 2017.

Forskergruppen består indtil videre af (fra venstre): Marie Lund (post doc, Mikrobiologi), Jesper Bechsgaard (forsker, Molekylær Genetik), Mette Marie Busck (PhD studerende, Mikrobielle Symbionter), Thomas Vosegaard (Professor i Kemi, projektleder), Trine Bilde (Professor i Biologi, projektleder), Andreas Schramm (Professor i Mikrobiologi, projektleder), Virginia Settepani (post doc, Biologi), Michael Lalk (Professor i Biokemi, Greifswald Universität, projektleder). Foto: Aarhus Universitet

16.03.2017 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Nyt forskningsprojekt skal afsløre sociale edderkoppers antimikrobielle hemmeligheder

Tre professorer fra Science and Technology har sammen med en tysk kollega modtaget 14,7 mio kroner fra Novo Nordisk Fondens Interdisciplinary Synergy Programme til at forske i sociale edderkopper som kilde til nye antimikrobielle stoffer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste

89572 / i31