Nyheder

29.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskere redegør for kritik af kvælstofberegninger

I et nyt notat redegør forskere fra Aarhus Universitet for den kritik, som Danmarks Naturfredningsforening har rejst af beregninger, der blev udført for Miljø- og Fødevareministeriet i 2015.

29.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus Universitet tager kritik af myndighedsrådgivning alvorligt

Berlingske Tidende bragte lørdag den 25. november en artikel, hvori en tidligere medarbejder ved universitetet, Bjørn Molt Petersen, kritiserer de beregninger, som Aarhus Universitet leverede i forbindelse med vedtagelse af Landbrugspakken.

28.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny forskning støtter fortsat tal for marginaludvaskning anvendt i forbindelse med landbrugspakken

Gennem flere år er der efterlyst flere målinger og mere viden om, hvordan gødning og afgrøder påvirker udvaskningen af kvælstof fra dyrkningsjorden. Indtil videre er tallene fra rodzonemodellen NLES4, der blev anvendt i forbindelse med landbrugspakken, det bedste bud på hvordan udvaskningen ændres ved ændringer i gødningstilførsel. Selv om tallene…

28.11.2017 | Medarbejdere

Hvor går du hen, hvis det brænder?

Eller hvis din kollega falder om med hjertestop? Nok ikke ind på au.dk/beredskab. Men det er her, du kan sikre, at du er forberedt, når uheldet er ude.

27.11.2017 | Medarbejdere

Husk at registrere publikationer i Pure

2017 nærmer sig sin afslutning, og AU Library gør derfor opmærksom på deadlines og praktisk information omkring indberetning af universitetets publikationer i Pure.

22.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Ph.d.-studerende

Fem modtagere af Sapere Aude-bevillinger på Science and Technology

Fem ud af de syv bevillingsmodtagere, der er på Aarhus Universitet, kan findes på Science and Technology. Bevillingerne fra Det Frie Forskningsråd er tildelt til excellente ansøgere, med originale forskningsidéer og ambitionerne som forskningsledere i orden.

Underskrifterne på den nye aftale blev sat af (fra venstre) Thomas Bjørnholm (KU), Katrine Krogh Andersen (DTU), Niels Christian Beier (SFU), John Womersley (ESS), Henrik Bindslev (SDU) og Niels Chr. Nielsen (Science and Technology, AU)

21.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Øget samarbejde mellem ESS, universiteterne og regeringen

Aarhus Universitet har sammen med fem af landets øvrige universiteter, Styrelsen for Forskning og Uddannelse og European Spallation Source (ESS) aftalt at styrke samarbejdet og videndelingen mellem ESS og forskningsmiljøerne i Danmark.

21.11.2017 | Medarbejdere

Her er resultatet af universitetsvalg 2017

Se resultatet af dette års universitetsvalg, hvor VIP’ere kunne stemme til studienævn og ph.d.-udvalg. Herudover kunne de studerende på AU stemme nye studenterrepræsentanter ind i AU's bestyrelse, akademiske råd og studienævn, mens ph.d.-studerende kunne stemme til AU's ph.d.-udvalg.

10.11.2017 | Medarbejdere

Forskningsminister på besøg i AU Foulum

Basale forskningsaktiviteter og samarbejde med industrien var i fokus da uddannelses- og forskningsminister Søren Pind besøgte AU Foulum.

Professor Jens-Christian Svenning skal stå i spidsen for det nye Centre for Biodiversity Dynamics in a Changing World, med en bevilling på 40 mio. kr. fra VILLUM FONDEN (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).
Professor Bjørk Hammer har fået 25 mio. kr. til forskningsprojektet Machine Learning in Atomistic Structure Determination. (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).
Bestyrelsesformand for VILLUM FONDEN Jens Kann-Rasmussen glædede sig over bevillingerne til de to top-forskere fra Aarhus Universitet, og ser frem til at se resultaterne. (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).

09.11.2017 | Medarbejdere

To VILLUM Investigator grants fejret med manér

I foråret 2017 blev to topforskere på ST, professor Jens-Christian Svenning fra Institut for Bioscience og professor Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astronomi, tildelt hver en af de nystiftede VILLUM Investigator grants til hhv. Centre for Biodiversity Dynamics in a Changing World og forskningsprojektet Machine Learning in Atomistic…

Viser resultater 1 til 10 ud af 17

1 2 Næste

89572 / i31