Nyheder

Foto: ST Kommunikation

29.09.2017 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Positiv evaluering af havforskeres arbejde

Landbrug & Fødevarer sammenblander erhvervsinteresser og faglige argumenter, når de kritiserer forskningen bag vandplanerne. Det skriver dekan Niels Chr. Nielsen og prodekan Kurt Nielsen, Science and Technology, i et debatindlæg i Altinget. Indlægget kommer efter at internationale eksperter har blåstemplet dansk havforskning.

Dekan Niels Chr. Nielsen kunne byde velkommen til et talstærkt publikum. (Foto AU)
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard roste universitetet for fremsynet etablering af forskningscenteret, da regeringen er på trapperne med en handlingsplan for digital vækst (Foto: Peter Hoffmann)
Marianne Kjeldgaard Knudsen fra Grundfos Holding A/S rakte armene ud som en gestus for øget samarbejde med DIGITs dygtige forskere (Foto: AU Foto).
Der var stor interesse for at møde forskningen ansigt til ansigt (og på ansigtet), da arrangementet bød på indsigt i det arbejde, der allerede foregår omkring digitalisering (Foto: AU Foto)

29.09.2017 | Medarbejdere

Det aarhusianske forspring

Det var et tilløbsstykke, da det strategiske forskningscenter for Digitalisering, Big Data and Dataanalyse – DIGIT – blev indviet i Peter Bøgh Auditoriet på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus. Det ny center fik stor ros med på vejen af talerne for at ramme perfekt ind i tidsånden for teknologiudvikling.

28.09.2017 | Medarbejdere

Sidste udkald! Er din computer klar til 2018?

Har IT-supporten endnu ikke opdateret din computer, er det vigtigt at du kontakter dem og laver en aftale, så din computer kan blive opdateret. Computere der ikke er opdateret bliver deaktiveret den 31. december 2017.

Dagens talere markerede åbningen af centeret ved at klippe røde bånd af pizzabakker, hvori iFOODs logo lå som bagt brød. Fra venstre ses professor Lotte Bach Larsen, Kim Kofod Hansen (Region Midtjylland), dekan Niels Chr. Nielsen, Sven Thormahlen (Arla) og Lone Ryg Olsen (Danish Food Cluster) (Foto: William Eckloff)
Efter talerne var der mulighed for at gå rundt mellem stande, der viste eksempler på den nyeste forskning inden for fødevarer. (Foto: William Eckloff)

27.09.2017 | Medarbejdere

Smag på innovation

Hverdagen er blevet mere presset for mange, så der ryger en færdiglavet ret ned i kurven i supermarkedet, når onsdagen bliver lidt for stram til at lave mad. Men hvordan er næringsværdierne i den mad? Hvilken belastning giver det længere tilbage i produktionskæden, at vores spisevaner har flyttet sig – kan landbruget følge med? Kan klimaet og…

26.09.2017 | Medarbejdere

Virker dit adgangskort ikke mere?

Fra d. 4. oktober kan du kun bruge dit nyeste adgangskort, hvis du har flere, til at komme ind i AU’s bygninger. Virker dit kort ikke, skal du have et nyt.

Virkeligheden er ikke, hvad den har været. Aarhus Universitet stævner nu ud mod de digitale horisonter med et strategisk forskningscenter for at skabe nye erkendelser og viden om vigtige aspekter indenfor fremtidens digtale virkelighed. (Foto: Colourbox)

26.09.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus Universitet vil øge den digitale forståelse

De sidste 50 års fremskridt indenfor elektroniske teknologier har fundamentalt ændret vores samfund globalt, og haft radikal betydning for industri og erhverv. Den digitale ’revolution’ er i fuld gang, og vil kun eskalere de kommende år. Danmark står godt i forhold til at være med i front, og med etableringen af et strategisk forskningscenter vil…

Hverdagen er blevet mere presset for mange, så der ryger en færdiglavet ret ned i kurven i supermarkedet, når onsdagen bliver lidt for stram til at lave mad. Men hvordan er næringsværdierne i den mad? Hvilken belastning giver det længere tilbage i produktionskæden, at vores spisevaner har flyttet sig – kan landbruget følge med? Kan klimaet og naturen? Kan vores helbred? Nyt forskningscenter stiller nu skarpt på fremtidens fødevarer. iFOOD åbner d. 25/9. (foto: Colourbox)
Hele vejen rundt: Ved at tilbyde en tværfaglig platform med videnskabeligt baserede løsninger, vil iFOOD kunne samarbejde med blandt andet råvare- og fødevareproducenter, detailhandel, forbrugere, og sundhedssektor. iFOOD kan få vidstrakt betydning for hele produktionskæden for den moderne fødevareproduktion. På denne grafik ses, hvordan den tværfaglige forskning dækker vejen fra jord til bord og videre ind i vores opfattelse og den ernæringsmæssige betydning. (ill: iFOOD)

22.09.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nyt forskningscenter samler fokus på fremtidens fødevarer

Efterspørgslen på fødevarer stiger, mens forbrugernes tillid til maden daler. Verdens befolkning vokser hvert år med at antal svarende til Tysklands indbyggerantal, og det stiller krav til fremtidens fødevareproduktion, hvis der skal være mad nok til fremtiden. Med et nyt strategisk forskningscenter for fødevareforskning sætter Aarhus Universitet…

Foto: Colourbox

20.09.2017 | Medarbejdere

AU scorer bedst i udbud om vildtforvaltning

Universitetet har vundet konkurrencen om det seneste udbud indenfor myndighedsrådgivning.

15.09.2017 | Medarbejdere

Institutlederen på Datalogi stopper

Lars Birkedal fratræder som institutleder.

13.09.2017 | Medarbejdere

Administrationscenter ST skal spare

En besparelsesrunde med nedlæggelse af stillinger i administrationscenter ST er blevet meldt ud onsdag 13. september.

Viser resultater 1 til 10 ud af 18

1 2 Næste

89572 / i31