Nyheder

Foto: Lars Kruse, AU Foto

30.07.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Flere kvinder tilbydes optagelse på ingeniøruddannelserne på AU

Interessen for AU’s ingeniøruddannelser har generelt set været stor – og over 1.000 ansøgere tilbydes i år en studieplads. Kvinderne udgør 32% af de optagne.

Partikelacceleratoren "European Spallation Source" bliver verdens største og mest avancerede anlæg for neutronbaseret forskning. ESS har base i Sverige på Lund Universitet. (Ill: Henning Larsen Architects)

06.07.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Pressenyhed

Aarhus Universitet udvalgt som det første danske fyrtårn i Lund

Danmark investerer et milliardbeløb i de topmoderne forskningsfaciliteter omkring European Spallation Source (ESS) ved Lund i Sverige. Bo Brummerstedt bliver nu den første forskningsleder af et dansk fyrtårnsmiljø, der skal arbejde mod indfrielse af ambitionerne bag den danske milliardinvestering. Med udpegelsen følger en bevilling på 34,5 mio.…

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

06.07.2018 | Medarbejdere

Dekanens sommerhilsen 2018

Dekan Niels Chr. Nielsen ønsker medarbejdere og studerende en god sommer med opdateringer om ST's udvikling og en status på fakultetets særlige fokusområder.

Foto: ST Kommunikation.

06.07.2018 | Medarbejdere

Ny økonomimodel for ST vedtaget

På fakultetsledelsesmødet 5. juli 2018 blev den nye økonomimodel for ST vedtaget. Økonomimodellen tages i brug i forbindelse med fastlæggelsen af budget 2019.

Skematisk præsentation af albumin-molekyle, som interagerer med den neonatale FcRn receptor. Grafik: Albumedix Ltd.

05.07.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Erhverv, Pressenyhed

Transportprotein har kurs mod kræftbehandling

Forskere fra Aarhus Universitet og Albumedix Ltd. har opdaget en ny og interessant adresse, som transportproteinet albumin kan bruges til at fragte medicin til: visse typer af kræftceller har vist sig at producere ekstra mange af netop den receptor, som albumin binder sig til. Opdagelsen kan bane vejen for en effektiv og præcis levering af…

Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU Foto

05.07.2018 | Medarbejdere

Nyt kursus i ledelse på AU

Nyoprettet kursus giver indblik i grundlæggende lederkompetencer – målrettet ledelse på AU. Kurset henvender sig både til nye og mere erfarne, selvlærte ledere i såvel forskningsmiljøerne som i administrationen.

Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med de øvrige partnere bag INCOVER vundet en britisk Water Industry Award. Privatfoto.

02.07.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Bioscience-projekt får britisk Water Industry Award

Seniorforsker Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med sine internationale partnere på spildevandsprojektet INCOVER modtaget en britisk pris.

Foto: Anders Trærup

02.07.2018 | Medarbejdere

Blackboard skal i udbud

I henhold til de offentlige udbudsregler skal Aarhus Universitets fælles learning management system – Blackboard – nu i udbud.

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi. Foto: Janne Hansen

02.07.2018 | Medarbejdere

Ny professor i plantepatologi

Mogens Nicolaisen er ansat som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

89572 / i31