Nyheder

Team ProBio Baby: Niels Hvenegaard Hinrichsen og Kristian Skriver Andersen sammen med dekanen, Kim Andkjaer Harrit fra Dupont og en repræsentant fra Nova (Foto: Hanna Bak Andersen)
Team Water of Good Hope: Jasmine D. Baets, Jaime G. Gracia og Diogo S. Martins, dekanen, Maria Würtz Nielsen fra Grundfos og en repræsentant fra Nova (Foto: Hanna Bak Andersen) 
Team Wind2Water: Kim J. Paulsen, Janus Kramer Møller og Tiffany Williams sammen med dekanen, Martin Dam-Sørensen fra Vestas og en repræsentant fra Nova (Foto: Hanna Bak Andersen)

31.10.2018 | Medarbejdere

Dean’s Challenge: Innovative løsninger til vands til lands og i luften

Fredag d. 26. oktober afholdt studenterforeningen Nova for fjerde gang finale i casekonkurrencen Dean’s Challenge på Science and Technology. De studerende har i 29 dage udviklet innovative løsninger til tre forskellige cases, der skal hjælpe med at nå tre af verdens udviklingsmål.

30.10.2018 | Medarbejdere

Stjerneforedrag for medarbejdere og studerende

I anledning af Aarhus Universitets 90-års fødselsdag inviterer universitetsledelsen alle medarbejdere og studerende til fire, spændende foredrag med nogle af de fremmeste forskere og bedste formidlere på Aarhus Universitet.

Ny centerleder på iFOOD: Milena Corredig

30.10.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny centerleder på iFOOD

Milena Corredig er pr. 1. november 2018 udpeget som ny centerleder for iFOOD, Aarhus University Centre for Innovative Food Research. Milena Corredig har en bred international erfaring inden for fødevareforskning. Læs nyhed på engelsk.

Jørgen Ellegaard Andersen er den første danske forsker, der er primær forskningsleder på et ERC Synergy Grant, og den første på Aarhus Universitet, som er involveret i et. Foto: Christine Dilling, AU

23.10.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Bevilling, Institut for Matematik

Jørgen Ellegaard Andersen vinder 10 mio. euro ERC Synergy Grant

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har bevilget et ERC Synergy Grant på 10 mio. euro, svarende til 74,6 mio. kr., til projektet “Recursive and Exact New Quantum Theory” (ReNewQuantum), med professor Jørgen Ellegaard Andersen som primær forskningsleder og med Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM), Aarhus Universitet, som primær…

Forskere på Aarhus Universitet har udviklet en ny metode, som ved hjælp af to slæder efterspændt en firehjulet motorcykel kan kortlægge undergrunden i 3D ned til 50 meters dybde i en hidtil uset detaljegrad og fart. Metoden hedder tTEM (Towed Transient Electromagnetic Measurements) og er så effektiv, at amerikanske forskere allerede har lånt den første prototype. Foto: AU

22.10.2018 | Offentligheden / Pressen, Erhverv, Medarbejdere, Bevilling

Hvor god er din mark til at holde på kvælstoffet?

Ny teknologi skal gøre det muligt at bestemme hvordan undergrunden under den enkelte mark naturligt omsætter kvælstof. Det vil bane vejen for målrettet regulering af kvælstofgødskning, til gavn for både miljø og landbrug.

Den nye videnskabshistoriske udstilling 'Det nysgerrige menneske' handler om menneskets nysgerrighed efter at forstå den fysiske verden omkring os. Foto: Erik Balle og Science Museerne
Tobias Wangs reol er et Wunderkammer af mærkelige genstande fx et girafkranium, en tørret mave fra en kæmpekænguru, slanger i syltetøjsglas og andre eksotiske genstande. Den er nu blevet en del af udstillingen 'Videnskab er lidenskab'. Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

16.10.2018 | Medarbejdere

Oplev to nye udstillinger på Steno Museet

Science Museerne har slået dørene op til en helt ny videnskabshistorisk udstilling "Det nysgerrige menneske". Næsten samtidig er der også åbnet en ny udstilling med titlen ”Videnskab er lidenskab – om forskerliv og kogte krabber”.

Alexandre Anesio er ansat som professor i Arktisk Biogeokemi ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, pr. 1. november 2018. (Privatfoto).

12.10.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny professor forsker i mikrobielt liv på overfladen af is

Alexandre Anesio er ansat som professor i Arktisk Biogeokemi ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, pr. 1. november 2018. Han kommer fra en stilling ved University of Bristol.

En svirreflue (markeret med rød firkant) i gang med at bestøve rypelyng i Sydgrønland. Den originale ide går ud på at lade kameraer med automatisk insektgenkendelse registrere, hvordan klimaændringer påvirker samspillet mellem planter og bestøvende insekter. Foto: Toke Thomas Høye
Seniorforsker Toke Thomas Høye. Foto: Aarhus Universitet

11.10.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Klimaforsker fra Aarhus Universitet hædres for årets originale forskningside

Seniorforsker Toke Thomas Høye fra Institut for Bioscience bliver den første modtager af Danmarks Frie Forskningsfonds nye pris, der gives til årets originale forskningsidé

Jacob Sherson er modtager af Grundfosprisen 2018. (Foto: Lars Kruse, AU Foto).

04.10.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Større. Mere. Bedre.

Professor MSO Jacob Sherson har en mission: han vil genopfinde den måde, computere og mennesker interagerer på. Han har genopfundet sig nogle gange undervejs, og er i dag en slags version 3.0 af sig selv. Fysikeren modtager nu Grundfos-prisen 2018 på 1 mio. kr. for sit arbejde i krydsfeltet mellem menneske og maskine.

Sir Gergory Winter blev i  forbindelse med årsfesten 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, indstillet af Science and Technology. Han fik overrakt udnævnelsen af dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

04.10.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Æresdoktor ved Aarhus Universitet får nobelprisen i kemi

Sir Gregory Winter har fået en fjerdedel af årets nobelpris i kemi for sit arbejde med antistoffer. Han har gennem mange år samarbejdet med AU-forskere og blev i 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, Science and Technology.

89572 / i31