Nyheder

Via live-video fra ISS kunne man torsdag se Aarhus Universitets første satellit, Delphini-1, blive sendt ud i rummet. Dermed er Aarhus Universitet officielt blevet et rum-universitet. Foto: NASA og NanoRacks

31.01.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU er nu officielt rum-universitet

Torsdag 31. januar klokken præcis 13.00 trådte Aarhus Universitet officielt ind i rækken af universiteter i verden, der har en satellit i rummet. Her blev Delphini-1 nemlig sendt i kredsløb fra den internationale rumstation, ISS. Nu skal teamet bag Delphini-1 prøve at få etableret kontakt med satellitten.

Foto: Colourbox

31.01.2019 | Medarbejdere

Lønforhandlinger starter 1. februar

Ønsker du at få forhandlet din løn? Så læs med her. I perioden 1. – 22. februar kan medarbejdere på AU udfylde skema med oplysninger til brug for lønforhandling 2019.

Tre forskere modtager i alt 31 mio. kr. til avanceret forskningsudstyr. Foto: Novo Nordisk Fonden

29.01.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

31 millioner fra Novo Nordisk Fonden til avanceret forskningsteknologi

Tre forskere fra Aarhus Universitet har med store investeringer i laboratorieudstyr støttet af Novo Nordisk Fonden fået mulighed for at booste deres forskning inden for proteiner, nanopartikler og biologiske molekyler.

Miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sammen med dekan Niels Chr. Nielsen fra Science and Technology
Fra venstre: Flemming Skov (Institut for Bioscience), Kurt Nielsen (prodekan, Science and Technology), Jakob Ellemann-Jensen (miljøminister), Niels Chr. Nielsen (dekan, Science and Technology) (AU Foto)
Biodiversitetssymposiet 2019 trak fulde huse i Søauditorierne på Aarhus Universitet. (AU Foto)

28.01.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Stigende interesse for dansk biodiversitet

Et imponerende fremmøde på over 400 deltagere var mødt op til det femte biodiversitetssymposium, der blev afholdt på Aarhus Universitet den 22. januar. Her var forskere, forvaltere, konsulenter og beslutningstagere samlet for at gøre status over biodiversiteten i den danske natur. Det vidner om en stor - og stadig stigende - interesse for emnet.

AU skal blive bedre både til at fastholde talentfulde kvindelige forskere på AU og rekruttere flere kvinder inden for de områder, hvor der er en skæv balance mellem kønnene. Foto: Lars Kruse, AU

24.01.2019 | Medarbejdere

Konference: Hvordan får vi flere kvindelige forskere på AU?

Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (UFFE) inviterer ledere, medarbejdere og studerende til en én-dags konference 8. marts for at diskutere, hvordan vi forbedrer kønsbalancen blandt forskere på AU.

Lektor Wolf Eisenhardt, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Foto: VILLUM FONDEN.
Lektor Jan Frahm, Institut for Matematik, Aarhus Universitet. Foto: VILLUM FONDEN.

23.01.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

To yngre AU-forskere får bevilling fra VILLUM FONDEN

Wolf Eiserhardt fra Institut for Bioscience og Jan Frahm fra Institut for Matematik har hver fået en Villum Young Investigator-bevilling på 10 mio. DKK.

Studerende AU har de sidste par år været med til at gøre nanosatelliten Delphini-I klar til opsendelse. Satellitten befinder sig nu ombord på den Internationale Rumstation, hvorfra den i februar skal sætte i kredsløb omkring jorden. Målet med ESA BIC DK er, at give de studerende mod på at starte deres egne virksomheder inden for rumteknologi efter afslutningen af deres studier. Foto: Lars Kruse/AU foto
Lektor Christoffer Karoff. Foto: Privat

15.01.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Science and Technology vil uddanne fremtidens rumentreprenører

ST klæder de studerende på til at komme med ideer til opstartsvirksomheder gennem et tværfagligt Space Entrepreneurship Program, hvor de studerende vil blive undervist i faglige emner inden for både rumteknologi og entrepreneurship.

Foto: Unsplash.com

11.01.2019 | Medarbejdere

Ny webside skal hjælpe nyansatte

Det kan være svært at være ny medarbejder i en stor organisation. Men nu bliver det forhåbentlig lidt lettere at være ny på AU. På au.dk/nymedarbejder har vi samlet de informationer, man har brug for, når man som nyansat skal godt fra start.

89572 / i31