Nyheder

Fysiker Alexander Holm Kiilerich (tv.) og kemiingeniør Kristina Kornung Wedege modtager hver en af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser 2019. Foto: Claus Sjödin

29.05.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

To unge ST-forskere modtager AUFF’s talentpris

En fysiker og en kemiingeniør er blandt modtagerne af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris 2019. De forsker i henholdsvis højpræcisionsmålinger med kvantesensorer og flowbatterier til lagring af grøn energi.

Foto: Unsplash

27.05.2019 | Medarbejdere

Ny tjekliste: Sådan undgår du at blive en trussel mod informationssikkerheden

Ny tjekliste gør det nemmere for universitetets ansatte at få et overblik over, hvad vi hver især skal gøre for at beskytte vores data. Mange sikkerhedsbrud sker på grund af fejl og manglende viden blandt ansatte.

I CytoPad vil forskerne bruge nogle særlige immuniseringsteknikker til at frembringe antistoffer fra både mus og lamaer. Klik på grafikken for at se fuld størrelse. Grafik: Daniel Otzen
Daniel Otzen styrker sin forskning i parkinsonisme med 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden. Foto: Jesper Rais, AU

27.05.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

10 mio. kr. til forskning i Parkinsons sygdom

Professor Daniel Otzen fra iNANO på Aarhus Universitet har modtaget 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at udvikle nye og bedre metoder til at diagnosticere og forebygge Parkinsons sygdom – bl.a. ved hjælp af antistoffer fra lamaer.

AU beredskab. Illustration: Allan Buch

23.05.2019 | Medarbejdere

Kort film giver vigtig introduktion til beredskabet på AU

Ny film gennemgår de vigtigste elementer i Aarhus Universitets beredskab, som man som ansat og studerende skal kende, så vi bedst muligt hjælper hinanden i tilfælde af alvorlige hændelser. Herunder hvordan man alarmerer, evakuerer og holder sig orienteret i en krisesituation.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

21.05.2019 | Medarbejdere

Høring om deling af ST er nu afsluttet

Forslaget om deling af Science and Technology i to fakulteter har været sendt i høring på hele AU, og høringsprocessen er nu afsluttet. Bestyrelsen behandler forslaget om deling den 7. juni.

Grafik: Uddannelses- og Forskningsministeriet

10.05.2019 | Medarbejdere

Hvordan skal universiteternes basismidler fordeles i fremtiden?

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholdt 2. maj et stormøde for faggrupperepræsentanter i BFI (Bibliometriske Forskningsindikatorer). Flemming Skov fra Institut for Bioscience og Sabine Ravnskov fra Institut for Agroøkologi deltog i mødet og fortæller her om ekspertudvalgets fire forslag til modeller for fordeling af basismidler.

Poul Nissen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik. Foto: Lisbeth Heilesen/AU.
Thomas Poulsen, Institut for Kemi. Foto: PURE/AU

10.05.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

To millionbevillinger fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden bevilger to forskere fra Science and Technology hver 10 mio. kr. til forskningsprojekter inden for det bioteknologiske og biomedicinske område.

Den 3. maj åbnede Institut for Ingeniørvidenskab den 2.100 kvm. store forskningsfacilitet Deep Tech Experimental Hub.  Forskningshubben er et kritisk element i opbygningen af de forskningsbaserede, ingeniørvidenskabelige uddannelser, som er et strategisk fokus for Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU

09.05.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Rekordmange DFF-millioner til forskning på ST

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) bevilger i alt 133,4 mio. kr. til 39 forskningsprojekter på ST – heraf næsten halvdelen inden for Teknologi og Produktion

Foto: Colourbox

03.05.2019 | Medarbejdere

Ny og forbedret AU Translate

Hvis du har brug for hjælp til oversættelse fra dansk til engelsk, kan du med fordel bruge den nye og forbedrede version af AU Translate. AU Translate fungerer på samme måde som fx Google Translate, men er en sikker løsning, der er baseret på AU’s egne termbaser og oversættelseshukommelser, og som oversætter til et mere flydende engelsk.

01.05.2019 | Medarbejdere

Brug ikke RejsUd fra den 3.-21. maj 2019

Fra den 3.-21. maj er AU’s rejseafregningssystem, RejsUd, påvirket af en regnskabsteknisk opdatering. Brugere af RejsUd skulle gerne have modtaget en udførlig mail om systemets opdateringsperiode og konsekvenser undervejs.

Viser resultater 1 til 10 ud af 11

1 2 Næste

89572 / i31