Nyheder

Carlsbergfondet

28.11.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Carlsbergfondet uddeler bevillinger til 12 forskere fra Science and Technology

I alt 134 fremragende forskere har modtaget bevillinger fra Carlsbergfondet, af disse er 12 fra Science and Technology. Bevillingerne går til grundforskning, der udspringer af forskernes egne visionære, kreative idéer.

26.11.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Forsker i sensorik og eksperimental psykologi fra Institut for Fødevarer får Nils Foss’ talentpris

Qian Janice Wang, der er adjunkt på Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, er blevet tildelt Nils Foss’ talentpris. Prisen får hun for sit innovative tværfaglige arbejde med multisensorisk smagsopfattelse, der blandt andet kan bruges til at få folk til at spise sundere.

Skuespilleren Anita Zieher spiller Marie Curie, Lise Meitner og Hedy Lamarr. Fotos: © Reinhard Werner

20.11.2019 | Medarbejdere

Mangfoldighed og ligestilling for alle

ST’s arbejdsgruppe for diversitet og ligestilling inviterer dig til en inspirerende eftermiddag med teater, foredrag og diskussion med temaet mangfoldighed: hvordan kan vi gøre AU, og ikke mindst ST, karrierevenlig for forskere af andre køn end det mandlige? Og hvordan gør KU?

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

20.11.2019 | Medarbejdere

Undersøgelse af DCA-rapporter er et nyttigt internt redskab

Gennemgangen af fem års DCA-rapporter havde to mål: Hurtigt at afklare, om der var flere rapporter med mangler, og som hjælp til at undgå lignende sager i fremtiden.

Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse

18.11.2019 | Medarbejdere

Rektor: Vi skal blive klogere af vores fejl

Det er vigtigt at holde fokus på det fremadrettede, selvom vi i øjeblikket er ved at redegøre for fortidens fejl, skriver rektor i en kommentar til undersøgelsen af DCA’s rapporter.

18.11.2019 | Medarbejdere

Sådan gik universitetsvalget 2019

Årets universitetsvalg er slut. Stemmerne optalt og posterne fordelt. Der er nye ansigter, bl.a. i AU’s bestyrelse, hvor fire nye medlemmer fra 1. februar 2020 vil sidde med til bords, når bestyrelsen mødes. Læs mere og se resultaterne her.

Foto: Unsplash.com

18.11.2019 | Medarbejdere

Nyt værktøj skal minimere utilsigtet deling af følsomme data

Et nyt IT-værktøj skal hjælpe med at sikre, at vi ikke deler følsomme personoplysninger med eksterne via Outlook og SharePoint, da disse kanaler ikke er egnet til deling af den type data. I stedet for skal du bruge en sikker og krypteret kanal, fx AU’s sikkermail-løsning.

Den nye platform forventes klargjort i foråret 2021, så den kan blive taget fuldt ud i brug fra efterårssemesteret 2021. Foto: iStock

13.11.2019 | Medarbejdere

Aarhus Universitet skifter Blackboard ud med Brightspace

Aarhus Universitet skal have en ny fælles læringsplatform. Det står fast efter en lovpligtig udbudsrunde, hvor valget er faldet på Brightspace. Kvalitet og brugervenlighed har været afgørende faktorer – og eksisterende kursusindhold kan flytte med.

11.11.2019 | Medarbejdere

Stem til universitetsvalget i dag

Brug din stemmeret og få indflydelse på, hvem der skal sidde i AU’s bestyrelse, akademiske råd og lokale Ph.d.-udvalg. Du kan stemme nu og frem til torsdag den 14. november kl. 16.00.

Steen Brøndsted Nielsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, forsvarede sin doktorafhandling om molekylers farver den 28. oktober 2019. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto

07.11.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Doktorafhandling om molekylers farver

Fysiker Steen Brøndsted Nielsen har opnået en doktorgrad ved Aarhus Universitet. I sin doktorafhandling har han undersøgt hvilken farve molekyler har, når de ikke påvirkes af deres omgivelser. Målet er at udvikle bedre fluorescerende markører til medicinske undersøgelser.

Viser resultater 1 til 10 ud af 13

1 2 Næste

89572 / i31