Nyheder

Ulf Andersson Vang Ørom (til højre) håber med bevillingen at kunnet finde hidtil ukarakteriserede RNA-modifikationer, der spiller en rolle i udviklingen af kræft. En sådan viden om ændringer af RNA i sygdom vil på lang sigt gøre det muligt at udvikle mere målrettet medicin. Foto: Lisbeth Heilesen.

24.10.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

MBG-forsker modtager Lundbeckfondens Ascending Investigators-bevilling på 5 mio. kr

Ulf Andersson Vang Ørom fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, modtager som en af 20 førende danske forskere 5 mio. kr. fra Lundbeckfonden som led i deres nye program, der er målrettet etablerede forskere til projekter med potentiale for videnskabelige gennembrud. Målet med projektet er at finde nye RNA-modifikationer, der spiller en…

Logo: DFF

17.10.2019 | Medarbejdere

DFF-bevillinger til tematisk forskning

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har bevilget i alt 16 mio kr til forskere ved ST til tematisk forskning inden for digitale teknologier og til støtte til ERC-projekter.

Professor Karl Anker Jørgensen. Foto: Lars Kruse

16.10.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Guldmedalje i god kemi

Han blev erklæret ”ikke egnet” til gymnasiet, men er i dag én af verdens mest citerede kemikere – og så insisterer han på lidt vildskab i hverdagen. Mød professor Karl Anker Jørgensen, der i dag modtager H.C. Ørsted Guldmedalje i kemi. Medaljen uddeles for første gang i 30 år.

Introduktion til webcast med Jan Arlt. Foto: STLL

13.10.2019 | Medarbejdere

Lav undervisningsvideoer i ST Learning Labs webcaststudier

Som underviser kan du benytte STLL's webcaststudier til selv at producere video-undervisningsmaterialer. Med det nye lightboard er det blandt andet muligt at optage undervisningsvideoer, hvor du har front mod kameraet, mens du tegner og kører præsentationer på en specialdesignet glastavle.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

10.10.2019 | Medarbejdere

Genopslag af den ene dekanstilling

Stillingen som dekan for Natural Sciences bliver slået op igen, da ansættelsesudvalget ønsker et bredere ansøgerfelt. Processen for ansættelse af dekanstilling til Technical Sciences kører planmæssigt.

Grafik: AU

10.10.2019 | Medarbejdere

Universitetsvalget nærmer sig

Til november er der valg på AU. Du skal vælge dine repræsentanter eller selv stille op til AU’s bestyrelse, studienævn, akademiske råd og ph.d.-udvalg. Valg af VIP og TAP til Akademisk Råd er på ST udsat til 2020 på grund af fakultetsdelingen.

Foto: Colourbox

09.10.2019 | Medarbejdere

Bliv VIP-mentor eller mentee

Har du lyst til at præge og styrke forsknings- og uddannelsesmiljøet på Aarhus Universitet? Og vil du hjælpe en talentfuld kollega til at udvikle sig fagligt og personligt? Så meld dig som mentor i AU’s mentorordning Styrk Talentet! Tilmeldingsfristen for både mentorer og mentees er 20. november 2019.

03.10.2019 | Medarbejdere

PHISHINGMAIL I OMLØB: Klik ikke på linket

En række studerende og ansatte modtog onsdag den 2. oktober en phishingmail fra mailadressen AU@gu.se, hvor formålet er at lokke modtageren til at oplyse sit password.

89572 / i31